Zeci de pacienți operați au fost evacuați din spital

0
302
sursa: A3

Situație incredibilă într-un spital din România. Este vorba despre Spitalul de ortopedie Foișor din București. Unitatea medicală a fost evacuată de urgență vineri seara. Zeci de pacienți, unii dintre ei recent operați, au fost nevoiți să își cheme rudele să îi ia acasă. Cei mai mulți dintre ei nu sunt din Capitală și nu știu cum vor ieși din această situație delicată.

Spitalul de Ortopedie Foișor din București, unul dintre cele mai mari din țară, a fost transformat în regim de urgență în spital pentru pacienții COVID. Însă mulți dintre cei evacuați au suferit intervenții chirurgicale acum câteva ore.

Aparținătorii pacienților care au fost internați aici așteaptă răspuns pentru că nu știu cum îi vor îngriji acasă pe cei care sunt ieșiți din terapie intensivă.

„Astăzi în jurul orei 18:00 ne-au anunțat. M-a sunat mama că trebuie să venim să o luăm de la spital că se evacuează spitalul, că se va face din seara asta spital COVID-19.”, a vorbit ruda unui pacient (…) Mama a suferit o operație la genunchi, o intervenție chirurgicală care necesită recuperare. I s-a spus că trebuie să țină legătura cu medicul. Şi mă întreb, medicul unde o să o vadă în continuare că este proaspăt operată? Astăzi a fost scoasă de la Terapie Intensivă, a fost trecută astăzi pe salon și acum trebuie să o luăm acasă. Nu credeam că o să trăiesc așa ceva”, a spus fiica unei paciente pentru Antena 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here