Zeci de profesori din Motru au protestat în fața Inspectoratului: „Riscăm să rămânem fără loc de muncă!”

0
510

Zeci de profesori de la Liceul Tehnic Motru au protestat vineri în curtea Inspectoratului Școlar Județean, în semn de nemulțumire față de decizia reducerii din clasele de a IX-a. Motivul pentru care s-ar recurge la o asemenea decizie este numărul tot mai mic al elevilor. De teamă că își vor pierde locurile de muncă, cadrele didactice au pornit o grevă împotriva acestei măsuri.
” Protestăm pentru tăierea claselor. Conform numărului de elevi, pentru că în fiecare an se face o statistică, nol în zona Motru avem pentru anul care urmează peste 400 de elevi şi putem să ne facem numărul de ore cu toate clasele de liceu. Ne-am trezit miercuri după-amiază, telefonic, nu în scris, că trebuie să renunțăm la trei clase şi noi să decidem care sunt”, a spus Raluca Duicu, profesor.
Cadrele didactice se tem că își vor pierde locurile de muncă: ”Nu este normal nici pentru elevi, dar nici pentru noi profesorii din zona respectivă, să nu ne putem face clasele, având elevi. Foarte mulţi dintre noi, mai ales cei de aici, riscăm să rămânem fără loc de muncă”, a mai declarat Duicu.
În cazul în care inspectoratul o să decidă eliminarea claselor, profesorii vor merge în faţa Ministerului Educaţiei: ”Sperăm, altfel lucrurile se vor complica. Noi suntem hotărâţi în cazul în care inspectoratul nu dă niciun semn de a îndrepta lucrurile, vom merge la minister. Este singura noastră cale de a ne apăra un drept şi a protesta”, a mai declarat un profesor.
Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj spune că va reanaliza situaţia privind numărul de elevi de la Motru: ”Toată chestiunea este legată de numărul de copii care este într-o continuă scădere, atât la nivelul județului Gorj, cât și la nivelul întregii țări. Problema numărului de copii va afecta sistemul de învățământ. Se va face o nouă analiză a situației numărului de copii din perimetrul zonei Motru. Cei care ajung acolo la liceu, vin din mai multe zone ale orașului. Dacă vor fi suficienț de mulți elevi, vom afla în scurt timp”, a declarat Ionuț Catrina, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here