Acțiune amplă de ecologizare a albiei râului Motru

0
111

Peste 200 de voluntari din localitatea gorjeană Padeș au participat la o acțiune de ecologizare a albiei râului Motru. Cursul apei era plin de gunoaiele aduse de viituri, iar primarul s-a gândit că facă o acțiune în acest sens. La această activitate au participat localnici, angajați ai primăriei, dar și reprezentanți ai Gărzii de Mediu Gorj și ai Apelor Române.

Edilul din Padeș, Mihai Troacă, spune că era necesară o astfel de acțiune, aceasta având și un mesaj pentru localnici.

”Am început curățenia de primăvară și vrem apele curate. Primăria este motorul acestei acțiuni, iar alături de noi se află și Apele Române, dar și Garda de Mediu. În fiecare sat sunt cetățeni și angajați ai primăriei. Astăzi este o primă acțiune în toate satele și sunt circa 25o de participanți. Vreau să le mulțumesc oamenilor  și îi rog să nu mai arunce gunoaiele la voia întâmplării. Acțiunea este pe cursul râului Motrului”, a spus primarul.

Voluntarii spun că o astfel de acțiune este benefică, afirmând că natura trebuie să fie curată, nu plină de gunoaie: ”Este o inițiativă bună. Dacă vrem să respirăm un aer curat, trebuie să avem o natură curată. Și oamenii ar trebui să conștientizeze faptul că locul gunoaielor nu este pe marginea apelor. Sunt deșeuri aduse și de viituri, dar sunt multe aruncate și de cetățeni”, a spus un voluntar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here