Aparegio Gorj avertizează: Amenzi de până la 80.000 de lei dacă umpli piscina cu apă din rețea

0
578
Aparegio Gorj avertizează cetățenii care utilizează apa potabilă în alte scopuri decât cele de uz casnic. Cei care fac risipă și nu âin cont de recomandări, riscă amenzi de până la 80.000 de lei.
”Folosirea de către unii utilizatori a apei potabile în alte scopuri poate provoca probleme în alimentarea celorlalți clienți. Cu o astfel de problemă se confruntă populația din localitatea componentă a municipiului Târgu-Jiu, Polata-Ursați și localitatea Scoarța unde presiunea și debitul apei depind strict de utilizarea rațională în această perioadă. Apa din rețeaua publică nu se folosește pentru a uda grădina, gazonul sau pentru umplerea bazinelor și piscinelor.
Consumul exagerat de apă duce la scăderea debitului, iar operatorul Aparegio Gorj SA
nu mai poate asigura furnizarea serviciului de alimentare cu apă în parametrii normali, în toată aria de operare.
Reamintim tuturor consumatorilor, că nerespectarea ,,de către utilizatorii de apă a
obligațiilor legale ce le revin privind gospodărirea rațională a apei (…), constituie CONTRAVENȚIE și se sancționează cu AMENDĂ conform art.87 și art. 88 din Legea Apelor nr.107/1996 modificată și actualizată. Cuantumul contravențiilor este cuprins între 75.000 lei și 80.000 lei, pentru persoanele juridice, și cu amendă de le 25.000 lei la 30.000 lei pentru persoanele fizice” a transmis Aparegio Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here