Au cărat grindina cu roaba: ”Satul este distrus. Nimic nu a mai rămas!”

0
875

O jumătate de oră de ploi torențiale și de grindină. A fost suficient pentru a distruge gospodăriile oamenilor din Tismana, satul Sohodol. Grădinile cu legume și vița de vie au fost afectate destul de mult, iar oamenii spun că așa ceva nu au văzut de mulți ani.

Grindina a fost destul de multă, încât unii au fost nevoiți să o scoată din curți cu ajutorul roabelor: ”Din curte am adunat-o. Ne ajutăm între noi. Este teroare. Nu cred că a mai fost așa ceva în ultimii 40 de ani. A dat cam 30 de minute. Am cărat 10 roabe și tot mai am”, a spus un localnic.

Alții se plâng că vremea rea le-a distrus grădinile: ”Nu mai avem nimic. Este de la Dumnezeu, ce să facem. Nu a mai rămas în grădini. Nici din vie nu a mai rămas nimic(…)Am avut roșii, acum nu mai am nimic. Este foarte greu. Apa avea aproape jumătate de metru la mine în curte. Așa apă multă nu am văzut niciodată(…) A distrus tot, nimic nu mai avem. Vie, grădini, tot. Am 50 de ani, dar ca acum nu a fost niciodată”, au spus alți localnici.

Primarul din Tismana, Petre Remetea, spune că pagubele sunt însemnate, mai ales în satul Sohodol: ”Pagubele sunt însemnate. A fost devastat satul de aceste viituri. Avem drumurile rupte și 120 de case afectate. O să intervenim cu utilaje. Este dezastru. Case inundate, drumuri rupte, garduri rupte. Am făcut apel și oamenii s-au mobilizat. Mâine vom face procesul verbal pentru calamitate pentru drumuri. Acest sat este devastat. Totul s-a distrus în 20 de minute”, a spus edilul din Tismana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here