Au rămas fără apă mai multe zile. A fost declarată stare de urgență

0
205

Zeci de blocuri cu peste 1.800 de locatari au rămas fără apă timp de trei zile din cauza datoriilor de peste 320.000 de lei pe care le înregistrează la compania de apă ApaProd SA. Este vorba despre orașul Simeria, acolo unde a foat declarată și stare de urgență din cauza acestui lucru.

„Este o situaţie fără precedent. (…) Am convocat Comitetul local pentru situaţii de urgenţă şi începând cu data de 31 martie, ora 19,00, oraşul Simeria este în stare de urgenţă. De trei zile oamenii nu mai au apă deloc, nici măcar să se spele pe mâini sau pentru toaletă. Putem să ne confruntăm cu o situaţie foarte gravă, cu o răspândire a virusului SARS-CoV-2”, a declarat, vineri, primarul localităţii, Iuliu Bedea.

Totodată, edilul a arătat că o parte din agenţii economici care au rămas fără apă au fost nevoiţi să-şi oprească activitatea, prejudiciul estimat ridicându-se la peste 300.000 de lei. În opinia sa, situaţia debranşărilor masive de la apa rece ar fi putut fi evitată dacă operatorul regional de apă ar fi înştiinţat autoritatea locală despre datoriile acumulate în timp.

Primarul a menţionat că a avut, vineri dimineaţa, o întâlnire cu conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara şi cu directorul ApaProd SA pentru a găsi o soluţie de deblocare a situaţiei de criză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here