Au renunțat la mașinile de spălat și la televizoare: ”Nu mai merg. Ne adaptăm și noi!”

0
415

Televizoare, maşini de spălat sau frigidere, sunt doar câteva dintre electrocasnicele vechi de care oamenii vor să scape. Astfel, la nivelul judeţului Gorj a început cea mai mare campanie de colectare a deşeurilor electrice şi electrocasnice. Bunurile se colectează din poartă-n poartă, iar oamenii participă la o tombolă, la finalul căreia se află mai multe premii.

Oamenii şi-au scos la poartă toate electrocasnicele vechi de care nu mai au nevoie în schimbul unui tichet cu care participă la tombolă. Gorjenii sunt încântaţi de această campanie şi speră ca produsele oferite să fie înlocuite cu altele noi. Colectarea s-a făcut astăzi în localitatea Bălești.

”Este benefică pentru mediul înconjurător, pentru comună, pentru sănătatea noastră. Cu alte cuvinte, cred că ajungeau pe marginea râului sau într-o pădure şi se degradează foarte greu. Au fost bune la timpul lor, a apărut altceva, o să urmeze şi acelea cândva”, a spus un gorjean

Altul a scos la poartă o maşină de spălat destul de veche care consuma foarte multă energie electrică: ” Este veche. Nu mai mergea, am reparat-o de două ori. Costă mai mult reparatul. Plus de asta, am spus, consumul. Consumă  mult mai mult decât o maşină din asta normală. Ne încadrăm şi noi, să fim în pas cu tehnologia. Speraţi să câştigaţi la tombolă? Să dea Dumnezeu, toată lumea speră, toată lumea vrea ceva. Să nu vrei, ar fi o minciună(…) Asta e o plasmă care este defectă puţin, dar se poate repara. S-a stricat. Are defectul stricat”, au mai spus alți gorjeni.

Campania este la cea de-a 4-a ediţie şi este organizată de către Direcția de Management Integrat a Deșeurilor și Protecția Animalelor Gorj şi va avea loc până pe data de 2 iulie, atunci când o să aibă loc şi extragerea premiilor.

”Am început din această săptămână să mergem în toate localităţile din judeţul Gorj. Sperăm să strângem cât mai multe electrocasnice vechi, să mergem din poartă-n poartă, acolo unde suntem solicitaţi, astfel încât să nu mai vedem frigidere aruncate pe Defileul Jiului”, a spus Luis Popa, directorul Direcției de Management Integrat a Deșeurilor și Protecția Animalelor Gorj.

Premiile sunt şi ele pe măsură: ” Cei care vor da electrocasnice vechi, vor primi un tichet cu care să participe la o tombolă ce va avea loc pe data de 2 iulie în cadrul Consiliului Judeţean. La această tombolă sunt puse la dispoziţie mai multe premii. Începând de la aparate de tuns iarba şi până la cuptoare cu microunde”, a mai declarat Popa.

Organizatorii campaniei speră ca anul acesta să strângă peste 200 de tone de electrocasnice vechi din întreg judeţul. Valoarea premiilor se ridică la aproximativ 12.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here