Decizie favorabilă pentru reducerea vârstei de pensionare în minerit și energie: ”Sperăm să rămână definitivă!”

0
1627

Legea privind reducerea vârstei de pensionare în minerit și energie a primit un nou aviz favorabil din partea instanței. Magistrații de la Tribunalul Iași obligă la respectarea Legii nr.197/2021, de reducere la 52 de ani a vârstei de pensionare în minerit și energie. Anterior, decizii similare au emis instanțe din Hunedoara și Mehedinți.

Din păcate, cele din județul Gorj nu au dat, până acum, nicio decizie favorabilă. Deputatul USR, Radu Miruță, spune că decizia nu este una definitivă, însă este un pas bun: ” Decizia nu este una definitivă, dar faptul că mai multe complete de judecători de la mai multe tribunale din țară dau dreptate și obligă la respectarea Legii 197, este un punct de vedere care încurajează. Este opinia unor judecători care nu sunt doar dintr-un județ. Sperăm ca soluția să rămână definitivă până la urmă”, a spus Radu Miruță, la Radio Infinit.

Miruță mai spune că legea PSD de reducere a vârstei de pensionare, nr.74/2022, nu recunoaște condițiile speciale de muncă pentru perioada 2001-2021: ” Cei care speră acum că o primească reducerea vârsta de pensionare pentru perioada 2001-2021, vor vedea că nu vor primi nimic. Cei 20 de ani nu mai sunt considerați în condiții speciale”, a mai spus deputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here