Au renunțat la șomaj și s-au angajat. Câți șomeri mai sunt în Gorj

0
157

Lipsa unui loc de muncă și traiul decent de pe o zi pe alta. Asta i-a făcut pe foarte mulți gorjeni să se mai gândească. Astfel, peste 1.000 de șomeri înregistrați în evidența Agenției de Ocuparea a Forței de Muncă Gorj și-au găsit un loc de muncă. Conform instituției, cele mai multe persoane angajate sunt din mediul urban.

Nici la sate numărul celor care și-au găsit un job nu este unul de neglijat. Astfel, peste 500 de oameni din mediul rural au fost încadrați în muncă de la începutul anului, spune directorul instituției de la Gorj, Romeo Chiriac.

”Avem angajate de la începutul anului 1.163 de persoane. Aferent perioadei 1 ianuarie-31 martie 2021, avem angajate 526 de persoane cu domiciliul urban, iar 637 de persoane cu domiciliul în mediul rural. Au fost încheiate 965 de contracte pe perioadă nedeterminată, iar 198 pe perioadă determinată”, a spus Romeo Chiriac.

AJOFM Gorj numără în prezent peste 5000 de șomeri, cei mai mulți fiind neindemnizați.

” Avem o rată a șomajului de 3,78%, la nivelul județului Gorj. Numărul șomerilor este de 5.108, din care 2.025 sunt șomeri indemnizați, iar 3.083 sunt neindemnizați. Este o rată a șomajului cu un trend ușor crescător comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Ce-i drept, acest procent este mai mic față de primele 2 luni ale anului curent”, a mai declarat șeful AJOFM Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here