Au sărbătorit Paștele..cu mult alcool. Sute de solicitări la Ambulanța Gorj

0
136

Peste 450 de solicitări au fost înregistrate din partea gorjenilor, în mini-vacanța de Paște.  Cele mai multe dintre acestea au venit în urma accidentelor rutiere și de la persoanele care în perioada pandemiei, nu au putut ajunge la spital, iar afecțiunile acestora s-au agravat. Nici solicitările din partea persoanelor care au băut peste măsură, nu au lipsit. Totodată, solicitări au fost și în urma agresiunilor în familie.

“Este intr-adevăr un număr foarte mare de chemări pe perioada aceasta, a sărbătorilor de Paște. Începând de vineri, din ajunul Paștelui și până luni, au fost peste 450 de solicitări la ambulanță. Nu mai sunt acele solicitări specific respiratorii, cum s-a întâmplat anii trecuți, covidul era atunci pe primul plan și pe locul doi erau celelalte solicitări. Acum au revenit acestea, cele “normale”, dintre care totuși nu atât cele digestive din cauza excesului alimentar. Au fost mai mult solicitări de altă natură, cardiovascular, neurologice și, în mod deosebit, accidente rutiere. Au fost în jur de 25 de traumatisme și 5 accidente rutiere fără decese. Pe de alta parte, ca de obicei, în perioada sărbătorilor am fost solicitați pentru cazurile de deces la domiciliu. Au fost constate 3 decese”, a declarat la Radio Infinit, Claudiu Constantinescu, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

În comparație cu sărbătorile pascale ale anului trecut, numărul solicitărilor din acest an a fost mai mare. Însă, nu neaparat digestive, ci din cauza consumului în exces de alcool. De asemenea alte solicitări au venit în urma violenței în familie.

“Au fost solicitări destul de multe care sunt și în afara sărbătorilor. În primul rând, solicitări repetate ale unor persoane pentru care nu este nicio problemă a chema salvarea, în condițiile în care sunt sunt sub influența alcoolului. Este vorba și despre incidente de tip familiare, agresiuni și lucruri legate de certuri care, bineînțeles, sunt mai numeroase, în aceasta perioadă.

Anul trecut am avut în jur de 300 de solicitări, în această perioadă. E clar că și deplasarea persoanelor a fost liberă la spitale. Sunt persoane care merg direct la o unitate de primiri urgențe, dar acum a fost o libertate, să spun așa, față de anii trecuți și persoanele s-au dus, unele justificat, altele mai puțin, să primească îngrijiri la acest moment al sărbătorilor”, a mai adăugat Claudiu Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here