Sindicalist CEO: ”Este dureros. Mor minerii din cauza blocajului politic!”

0
336

Mulți dintre mineri și energeticieni își doresc să reia protestele în fața Pieței Prefecturii din Târgu Jiu. Unul dintre ei este sindicalistul Manu Tomescu. Acesta spune că salariații CE Oltenia au cerut, mai bine de un an, să fie pensionați la 52 de ani, invocând condițiile foarte grele de muncă din cauza cărora dobândesc tot felul de afecțiuni grave.

”A mai murit un salariat tot din producție. Avea 57 de ani și lucra ca și lăcătuș la termocentrala Turceni. Este dureros pentru că acel om avea câțiva ani de vechime. Normal ar fi trebuit să fie la pensie cel puțin de anul trecut, dacă legea se afla în vigoare. Din cauza blocajului politic, acești mineri și energeticieni continuă să moară și nu mai ajung la pensie”, a spus Manu Tomescu, la Radio Infinit.

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari vrea să fie reluate protestele: ” Niciodată nu ne-a fost respectată munca și pe noi ca lucrători. O să vorbesc cu colegii mei și sper ca oamenii să vadă de această dată că am fost păcăliți și să iasă în stradă pentru a ne apăra drepturile. Trebuie să cere respectarea legii”, a mai declarat Tomescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here