Bătrână plimbată mai multe ore cu ambulanța. Anchetă internă la SJU Târgu-Jiu

0
763
O pacientă de 78 de ani din județul Gorj a ajuns să fie plimbată sâmbătă dimineață de mai multe ori între spitale. Mai exact, bătrâna se simțea rău, fiind suspectă de Covid. Apelul la Ambulanță s-a făcut în jurul orei 5:00 dimineața, iar prima dată pacienta a fost adusă la Spitalul de Urgență din Târgu Jiu, Secția UPU.

Echipajul de pe ambulanță a povestit faptul că bătrâna a fost refuzată de medicii de la UPU, fiind plimbată ore în șir de la unitatea medicală de pe strada Tudor Vladimirescu la Spitalul 700. Timp de mai bine de 4 ore, femeia nu a fost primită în nicio unitate medicală pe motiv că nu mai sunt locuri, conform ambulanțierului.

”Solicitarea a fost făcută la ora 5:30, iar femeia a fost plimbată între spitalul Tudor Vladimirescu și 700, de cel puțin 4 ori. Femeie a fost plimbată în ping-pong. Nici măcar nu i-au făcut o rază la UPU, nimic. I-au dat doar o pastilă și aia în salvare, nu au băgat-o în spital. Spun că nu sunt locuri la suspecți, de asta nu o primesc”, a povestit unul dintre membrii echipajului de pe ambulanță.

Echipajul trebuia să iasă din tură, însă au stat cu femeia, tocmai pentru a nu o lăsa în frig: ”Noi nu avem nicio vină că ne tot plimbă. Noi trebuia să ieșim din tură la ora 07:00, iar mașina stă blocată și un echipaj stă în stația de salvare. Nu putem să lăsăm echipajul în stradă, noi trebuie să-l ducem undeva”, a mai spus ambulanțierul.

Asistenta de pe salvarea a povestit faptul că probabil a fost o neînțelegere între medicii din cele două unități medicale: ” Probabil este vorba despre o neînțelegere între medici. Be plimbăm de ore în șir cu pacienta în salvare. Cei de la Tudor nu i-au făcut nici măcar analizele sau o rază, ceva. Nimic”, a spus asistenta.

În cele din urmă pacienta a fost internată în zona tampon de pe Tudor Vladimirescu, cei de la spital recunoscând că au fost probleme de comunicare.

De asemenea, la nivelul unității medicale se va constitui o anchetă în acest sens: „La nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu se va constitui o comisie de verificare a aspectelor sesizate. Comisia va verifica dacă au fost respectate procedurile și protocoalele medicale în acest caz. După finalizarea anchetei, vor fi comunicate opiniei publice rezultatele și măsurile dispuse”, a comunicat conducerea spitalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here