Gorj: Șansă la viață pentru o copilă de 7 ani

0
1151

O fetiță de doar 7 ani, elevă la Liceul Tehnologic Roșia Jiu din Gorj, primește o șansă la viață de la oamenii cu suflet mare. Copila are o singură dorință, aceea de a putea să meargă pe propriile-i picioare. Maria, căci despre ea este vorba, este în clasa I și suferă de o malformație genetică.

Fetița era dusă la școală cu ajutorul familiei sale. Directorul unității de învățământ, Liliana Bugă, spune că a stat de vorbă cu micuța într-o zi, moment în care i-a povestit care este visul ei și ce își dorește ea cel mai mult. În prezent, oamenii cu suflet mare au pus umărul pentru ca speranța copilei să nu se distrugă.

”În cadrul unității noastre școlare, la clasa I, avem o fetiță cu probleme de sănătate, practic, o imposibilitate de a se deplasa. Anul trecut am văzut-o mai rar pentru că era perioada de online. În toamna aceasta, bunica o aducea mia mult la școală. Am rămas impresionați că o persoană de 70 de ani cară o fetiță în spate pentru a-i oferi o șansă la educație. Am rămas impresionați, iar acest lucru ne-a mișcat”, a spus Liliana Bugă, la Radio Infinit.

Povestea copilei a ajuns și la urechile medicilor. Doctorul Bogdan Niculescu s-a ocupat de acest caz, iar fata are acum o șansă la viață.

”Într-o dimineață, fetița a fost directă cu mine și mi-a spus că are un vis, să poate să meargă. Mi-a zis că nu știe ce înseamnă să mergi afară să te joci sau să mergi la tablă. Am stat de vorbă cu colegii mei și am spus să luăm atitudine, să nu stăm cu mâinile-n sân. Fetița a fost văzută și controlată de domnul doctor Niculescu. Dânsul a spus că fata are șanse la o viață normală și că vrea să îi facă operația necesară. La momentul acesta, fetița este operată, intervenția a fost reușită. Există șansa ca în luna decembrie, fetița să facă primi pași”, a mai spus Liliana Bugă.

Unul dintre cei care s-au implicat în cazul fetiței a fost chiar Ivan Nicolae, un cunoscut jurnalist din Gorj. Acesta nu este la primul său gest de acest fel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here