Declarații după încarcerarea lui Leo de la Strehaia: ”Spera să scape. Ne spunea că nu este vinovat!”

0
519

După aproape 12 ani de proces, Tribunalul Bucureşti a dat sentinţa definitivă în cazul dosarului de evaziune fiscală în care era implicat Leo de la Strehaia. Închisoare cu executare. Asta a primit Leo, mama lui, un cumnat, dar şi un alt bărbat. Sentinţa a fost dată doar cu câteva zile înainte ca fapta să se prescrie. Familia acestuia spune că sentinţa a fost acordată cu intenţie şi că Leo este bolnav.

Leo de la Strehaia a primit 2 ani și 6 luni cu executare, iar mama lui 2 ani de închisoare în regim de detenție. Rudele celor doi au vorbit despre momentul în care au fost ridicați de polițiști.

”Trebuia să-l mai lase şi pe el măcar o zi, să îşi facă şi el bagajele, să îi cumpărăm şi noi ce trebuie. L-au luat prin surprindere, nici nu a apucat să mănânce, nimic. El este bolnav. Face multă insulină, are diabet, are la inimă”, a spus o verișoară a lui Leo de la Strehaia.

Leo împreună cu mama lui se aflau în carantină la domiciliu, iar familia celor doi susţin că instanţa trebuia să aştepte cele 14 zile, iar mai apoi să fie audiaţi: ” A cerut şi nu a vrut. Judecătoarea  a trecut chiar şi peste Covid. Le-a data această condamnare. Nu e corect ceea ce a făcut, trebuia să se gândească”, mai spune femeia.

O altă rudă spune că a purtat discuţii cu Leo înainte de a se da sentinţa şi părea încrezător: ” El zicea: Măi, nu ştiu dacă mă poate condamna, eu nu sunt vinovat. Tatăl lui a lucrat cu firma respectivă, dar l-au băgat pe el că este Leo de la Strehaia şi el controla firma şi au ţinut presiunea tot pe el. Mai avea patru zile să expire dosarul la 12 ani”, a spus un bărbat.

Cele 4 persoane au fost ridicate de poliţişti mehedinţeni şi duse direct la penitenciarul din Drobeta Turnu Severin: ” Bărbatul de 47 de ani a fost condamn at la 2 ani şi jumătate de închisoare, cel de 50 de ani la un an şi 6 luni de închisoare, iar femeia la 2 ani de închisoare. Cei în cauză au fost încarceraţi în Penitenciarul Drobeta Turnu Severin”, a spus Gabriela Ciocioană, purtător de cuvânt IPJ MH.

În urmă cu ceva timp, Leo de la Strehaia a mai fost la un pas de închisoare, fiind acuzat că a prejudiciat statul român cu suma de 3 milioane de euro prin combustibil neaccizat şi vândut ulterior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here