Bogații de ei, săracii de noi

0
298

România, scena de teatru a politicienilor! Ei sunt actorii, noi spectatorii. Parcă joacă din ce în ce mai prost, nu? În ultimele campanii electorale ni s-a spus mai tot timpul că este nevoie de o ROMÂNIE NORMALĂ. Bun, dar unde este normalitatea? Realitatea ne prezintă altceva. Asistăm neputincioși cum încearcă să ne spună că ”scenariul” lor este cel mai bun și așa trebuie să fie ”piesa de teatru”. Ne aruncă ”pastila normalității”, iar noi trebuie să îi credem.

Sunt ani la rând în care am așteptat și încă o mai facem, să vedem cum se mișcă lucrurile în țara asta, spre bine, evident, dar tot nu reușim să vedem ceva. Cred că ”actorii” joacă prost sau ”scenariul” este greșit. Și cum nu ne era suficient, peste noi a mai venit și o pandemie, cea provocată de Covid-19, perioadă extrem de grea pentru poporul român. Nu numai noi am fost afectați de acest virus, însă alte state s-au descurcat mai bine, cel puțin așa pare. Până să ajungem la discuția privind pandemia, vreau să expun situația de dinainte.

Promisiuni

Ne-au promis spitale noi, autostrăzi, sistem de educație mai bun, dar și un trai decent, așa cum este în Occident. Acum vine România ”Normală”. Spitalele sunt vai de ele, autostrăzi avem, asta dacă ne uităm la alte state pe internet sau la TV, iar sistemul de educație este pe prăpastie. Dacă vorbim despre traiul decent, lucrurile nu stau deloc bine. Mii de copii stau desculți indiferent de anotimp, învață la lumina unei lumânări și visează să ajungă oameni importanți. Părinții lor fac tot posibilul să le pună o pâine pe masă, de bani pentru hăinuțe sau alte lucruri, nici nu putem discuta. Ei încearcă, dar și reușesc, însă pe munca lor și asta pentru ca statul român nu îi ajută cu nimic.

PANDEMIA

Pandemia Covid-19 a scos la iveală multe lucruri, însă cel mai important este legat de INCAPACITATEA  celor care de conduc. Spitale pline de bolnavi într-un sistem sanitar pus la pământ, promisiuni că totul va fi bine, restricții care i-au făcut pe oameni să iasă în stradă, etc. Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile scrise în ”scenariul” lor. Tot globul a fost afectat de acest virus, toți au avut parte de restricții dure, dar ”actorii” lor au fost și sunt mult mai buni.

Am asistat cum ne-au murit oameni în spitale care au luat foc, în evacuarea unor bolnavi operați în miez de noapte, că așa a vrut un ministru, dacă-l putem numi așa. ”Stați liniștiți, totul va fi bine”, acesta era mesajul cu care ne tot amăgeau prin declarațiile de presă.

Afacerile au avut cel mai mult de suferit, mii de oameni au rămas fără un loc de muncă, ajungând să își facă griji că nu mai au ce pune pe masă copiilor. Pentru politicieni nu este greu, au mașini scumpe, iar de salarii nu mai vorbesc, viața-i frumoasă, ce să zic.

Vedem cum satele din România se golesc an de an. Ne pleacă tinerii peste hotare, acolo unde își fac un trai mai bun, chiar dacă în urmă își lasă părinții sau bunicii. Oamenii spun că nu au unde să se ducă și nici nu vor să muncească pe un salariu de 1.300 de lei, bani care nu le-ar ajunge să trăiască.

Șeful țării și guvernul său

Avem și un președinte la cârma acestei țări, Klaus Iohannis. A spus multe: ”Stați acasă”, ”Ghinion” și ”P-S-D”, suficient cât să ne dăm seama că suntem pe mâini bune. Sunt ironic, evident. Dacă mă raportez la cine conduce Guvernul României și la cei care se află în ministere, mai bine mă abțin.

Gorj

Gorjul este un județ frumos și cu destul de multe resurse, însă nu mai este mult și putem spune că o să dispară de pe hartă. Economia județului și nu numai, este în cădere liberă. Principalele domenii ”anesteziate” de pandemie sunt: Turismul, economia, sănătatea, educația. Ne-au amețit la propriu cu tot felul de măsuri. Au închis școlile, dar marile centre comerciale nu, că de, acolo virusul nu circulă, nu merge la cumpărături, doar la școală.

Tot la Gorj mai este Complexul Energetic Oltenia. În cadrul acestei companii lucrează aproximativ 12.000 de mineri și energeticieni. Acești oameni nu mai au certitudinea unui loc de muncă sigur și au ajuns să stea cu lunile în stradă pentru a protesta pentru drepturile lor.

Spuneam că acest județ este unul frumos, cu peisaje așa cum nu vezi mai peste tot. Avem o zonă turistică, Rânca. Stațiunea a primit mii de turiști săptămânal, mai ales în sezonul de iarnă. Cu ce au susținut guvernanții noștri turismul? Cu nimic, normal.

La Târgu Jiu avem operele marelui sculptor Constantin Brâncuși. O adevărată ”mină de aur” de care politicienii nu au luat seamă.

Popor deștept, dar mințit

Concluzia acestui articol este legată de faptul că lupta lor politică și dorința de a avea cât mai mult, ne afectează pe noi, poporul spectator.

Suntem o nație de oameni deștepți și încrezători, iar tot timpul ne bazăm pe o vorbă: ”Speranța moare ultima. Sperăm să fie mai bine!”

Alin Stan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here