Monument din Târgu-Jiu, în continuă stare de degradare

0
351

Unul dintre monumentele istorice din Târgu Jiu se află într-o stare continuă de degradare. Este vorba despre cel al eroului Dumitru Petrescu. Acesta a murit la Revoluția din 1989, fiind împușcat. Dumitru Petrescu a fost ofițer al trupelor de pompieri căzut în luptele pentru apărarea Academiei Militare.

În cinstea eroului nostru a fost ridicat și un monument, însă autoritățile nu s-au mai îngrijit de starea sa, acesta începând să se degradeze. Grupul Civic Național pentru Cinstirea Eroilor trage un semnal de alarmă în acest sens, sperând ca eroii căzuți la datorie în Decembrie 1989, să nu mai fie batjocoriți, iar monumentele să fie îngrijite.

”Așa arată la Târgu Jiu recunoștința pentru jertfa eroilor căzuți la datorie în decembrie 1989! Cine trebuie să răspundă pentru batjocura adusă memoriei acestor fii ai Gorjului, în acest oraș care se vrea unul al eroilor? Să nu uităm că în cazul eroului locotenent-colonel post-mortem Dumitru Petrescu, o instituție importantă îi poartă numele!

În Legea nr. 286 din 19 noiembrie 2015, privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război, art. 4 precizează că: „Autoritățile administrației publice au obligația să asigure protejarea şi punerea în valoare a mormintelor și operelor comemorative de război aflate în administrarea lor.”

ONCE și ANCE „veghează” și ele la respectarea Legii nr. 286, dar niciodată nu au subiect și predicat atunci când memoria eroilor este batjocorită prin nepăsare și rea-voința!

Solicităm ca semnalul nostru de alarmă să ajungă la autorități! Pandemia nu este o scuză pentru uitare și nerespectarea memoriei celor jertfiți pentru generațiile viitoare”, transmite Andrei Popete Pătrașcu, reprezentant al Grupului Civic Național pentru Cinstirea Eroilor.

Există și o instituție destul de importantă la Târgu Jiu care îi poartă numele eroului, fiind vorba despre Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Lt, Col. Dumitru Petrescu” al județului Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here