Bunoaica: Vom avea o discuție cu ministrul Energiei

0
318

Nouă săptămâni de protest și încă nu au un răspuns concret. Este vorba de minerii și energeticienii  din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Oamenii protestează în fața Prefecturii Gorj, cerând ca proiectul de reducere a vârstei de pensionare să fie aprobat.

Sindicalistul de la Cariera Lupoaia, Nicu Bunoaica, spune că a făcut o adresă către ministru Energiei, urmând ca în această săptămână să aibă o discuție cu Virgil Popescu.

”Am avut o discuție telefonică și cu domnul ministru al Energiei, Virgil Popescu. I-am făcut o adresă pentru a ne întâlni săptămâna aceasta, joi, la ora 10:00. L-am întrebat ce a discutat cu ceilalți lideri de sindicat și dacă a fost cineva care a vorbit și în numele nostru, al protestatarilor din Piața Prefecturii. A spus că nu s-a discutat de niciun proiect de lege. Recunoaște și dânsul că situația este gravă și că trebuie făcută o restructurare în companie. Vor pleca mai mulți oameni. Domnul ministru dorește o discuție mai amplă cu noi”, a spus sindicalistul Bunoaica.

Bunoaica mai spune faptul că proiectul de reducere a vârstei de pensionare are o rezolvare, însă una lentă: ”Proiectul nostru a mers, însă foarte încet. Au fost alți lideri care vor să facă alt proiect sau măsurători. Este o agonie. Se încearcă tragerea pe linie moartă a acestui proiect. Protestul este al minerilor, nu al meu”, a mai afirmat Nicu Bunoaica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here