Vindea pește în condiții neadecvate. Gorjean sancționat de DSV

0
251

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinară Gorj au efectuat mai multe controale tematice, fiind vorba despre siguranța alimentelor. Verificările au avut loc în peste 20 de localități. În urma controalelor efectuate, angajații instituției au aplicat 11 sancțiuni contravenționale în valoare de  22.300 de lei.

Cea mai mare sancțiune a primit-o un patron de restaurant, acolo unde inspectorii DSV au descoperit mai multe nereguli. Sancțiunea a fost de 10.000 de lei. De asemenea, angajații instituției au mai descoperit un gorjean care vindea pește într-un spațiu neamenajat, fără gheață și în navete de plastic neigenizate. Amenda a fost de 1.200 de lei.

” Am aplicat o sancțiune de 10.000 lei la un restaurant, întrucât în aparatura frigorifică destinată depozitării cărnii și produselor din carne se afla depozitată cantitatea de 20,8 kg cotlet afumat, fără elemente de identificare. Sancțiune complementară: reținere oficială și dirijarea către neutralizare. De asemenea, o amendă de 1.200 lei a fost acordată unei persoane fizice, întrucât a comercializat pește proaspăt în vecinătatea pieței agro-alimentare, fără documente de proveniență, în spațiu neamenajat, expus spre vânzare fără gheață și în navete din plastic neigienizate. Sancțiune complementară”, transmite DSV Gorj.

Inspectorii DSV Gorj au mai acordat și alte sancțiuni similare. Controalele au avut loc în localitățile : Arcani, Baia de Fier, Bălești, Bâlteni, Bumbești-Jiu, Cătunele, Drăguțești, Hurezani, Lelești, Mătăsari, Motru, Mușetești, Novaci, Peștișani, Polovragi, Rânca, Rovinari, Samarinești, Târgu-Cărbunești, Târgu-Jiu, Tismana și Vladimir.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here