Cadouri de la polițiști și procurori pentru câinii din Adăpostul Târgu Jiu

0
2425

Polițiștii de la Protecția Animalelor Gorj împreună cu procurorul din cadrul acestei structuri, au fost ajutoarele lui Moș Crăciun pentru câinii fără stăpâni, din municipiul Târgu Jiu. Aceștia au adus peste 300 de kg de hrană uscată, în Adăpostul din municipiu. Oamenii legii îndeamnă oamenii să adopte, în această perioadă de sărbători, pentru a le oferi o bucurie celor dragi, însă, aduc la cunoștință faptul că orice animăluț reprezintă o responsabilitate pe termen lung.
„An de an, spiritul sărbătorilor de iarnă ne face să fim mai buni, mai înțelegători și mai apropiați de semenii noștri. Aceste momente ne învață să dăruim, pentru că un mic cadou se transformă deseori, într-o mare bucurie.
O astfel de bucurie au primit și animalele de la Adăpostul pentru câini fără stăpâni, din municipiul Târgu-Jiu.
În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Gorj, în colaborare cu procurorul care coordonează activitatea de cercetare penală a acestei structuri, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, au distribuit peste 300 de kg de hrană uscată pentru câini din adăpost.
Totodată, având în vedere faptul că ne aflăm în perioada sărbătorilor, știm că o pisică sau un cățel pot fi considerate cadouri minunate pentru Crăciun.
Dar, nu uitați!
Orice animăluț reprezintă o responsabilitate pe termen lung. Aceste ”cadouri” sunt suflete și au nevoie de toată grija si atenția noastră.
Pe această cale, reamintim cetățenilor că abandonul animalelor este strict interzis, așa cum este și maltratarea animalelor sau despărțirea puilor de mamă, până la vârsta de minimum 8 săptămâni de viață.
Abandonul constă în lăsarea animalului, aflat în proprietatea și îngrijirea omului, pe domeniul public, fără hrană, adăpost sau tratament medical. Totodată, această faptă constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 până la 3.000 de lei”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here