Camerele de supraveghere, spaima hoților într-o comună din Gorj

0
586

Câteva camere de supraveghere montane pe stâlpii de electricitate din localitatea Drăguțești, reprezintă metoda de a-i ține pe hoți departe de gospodăriile localnicilor. Primarul spune că infracționalitatea a scăzut destul de mult, iar cu ajutorul acestui sistem, hoții sunt prinși mai repede, iar asta îi sperie.

”Sunt foarte bune. Chiar avea o glumă cu unii din comună. Camera de supraveghere nu doarme niciodată. Avem peste 20 de camere, toată comuna este supravegheată. Numărul de infracțiuni a scăzut drastic. Îi descurajează pe hoți”, a spus primarul Ion Popescu.

Primarul spune că s-a gândit întâi de toate la siguranța localnicilor, mai ales că hoții acționau pe timp de noapte: ”În primul rând este vorba despre siguranța cetățeanului. Vrem ca bătrânii să doarmă liniștiți în case. Vrem să dispară definitiv furturile și infracțiunile acelea care se petreceau. Anumiți cetățeni de etnie, veneau cu mașinile, îi păcăleau, intrau peste ei în casă”, a mai declarat edilul.

Investiția a costat circa 30.000 de lei, sumă care nu se compară cu costurile pe care le-ar fi avut cu polițiștii locali: ”Să ai polițiști locali într-o comună este foarte costisitor. Eu zic că este mai bun sistemul video. Camerelor de supraveghere nu le trebuie odihnă. Un polițist local nu cred că ar putea face față, să cuprindă o comună întreagă în cele 8 ore de lucru”, mai spune Popescu.

Cetățenii spun că sunt mai liniștiți acum și pot pune capul pe pernă liniștiți: ”Sunt mult mai liniștit pentru că suntem supravegheați și noi. Ar fi important să fie peste tot aceste camere, să nu mai fie atât de multe probleme. Scandaluri noaptea, furturi și multe altele(…) Numărul de infracțiuni a scăzut. Hoții se cam sperie de ele și sunt foarte bune. Monitorizează atât traficul localității, cât și pe drumul european(…) Sunt șmecheri aceștia care vin și sparg ușile, mai ales la cei bătrâni. Acum nu au mai venit. Acum pot fi prinși mult mai ușor. Da, sigur. Apar pe camere”, au spus câțiva localnici.

Autoritățile locale spun că nu se opresc aici și vor să achiziționeze un nou sistem de monitorizare video, mult mai performant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here