Ce se întâmplă cu pastilele de iod. Au costat 6 milioane de euro

0
333

Șase milioane de euro este suma de bani pe care Ministerul Sănătății a cheltuit-o  pentru cele 30 de milioane de pastile de iodură de potasiu. Medicamentele urmau să ajungă către populație prin medicii de familie sau direct de la DSP-uri, însă decidenții au hotărât ca acest lucru să nu mai aibă loc acum.

Distribuirea acestora ar urma să fie făcută de către direcțiile de sănătate publică, doar în caz de accident nuclear. Acest lucru este pus în discuție, mai ales că astfel de medicamente se administrează la cel mult 12 ore de la un eventual accident nuclear.

„Nu vor fi distribuite persoanelor care ar putea fi afectate decât în contextul în care va fi nevoie, lucru pe care nu și-l dorește nimeni, adică să avem un accident nuclear sau o astfel de situație care să impună administrare de iod tuturor cetățenilor. Ele vor fi distribuite în momentul în care vom avea, ferească Dumnezeu, un eveniment de tipul celor nucleare”, a declarat Tiberius Brădățan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, la Europa FM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here