Mai mulți localnici din localitatea gorjeană Baia de Fier au protestat ieri, fiind nemulțumiți și revoltați din cauza apei. Tot oamenii spun că sunt zile în care abia curge apă la robinet șui atunci când au nu o pot folosi, tocmai pentru că nu este potabilă. Sistemul de alimentare cu apă din Baia de Fier a fost preluat de societatea Aparegio Gorj.
Reprezentanții societății spun că lucrează pentru ca oamenii să aibă apă potabilă la robinete, doar că acest lucru o să mai dureze. De asemenea, la nivelul comunei a fost demarată și o campanie de strângere de semnături pentru demiterea edilului Dumitru Turbăceanu.
“Nu avem apă să facem un duș. Când vine, vine tulbure, cu nisip, cu picioare de broască. Au băgat și clor în ea. Nici animalele nu mai vor să bea apă”, a spus un alt localnic din Baia de Fier.
Edilul susține faptul că oamenii au motive de supărare, însă nu a avut încotro și că a fost forțat de lege să predea rețeaua de apă către Aparegio Gorj: „Oamenii sunt nemulțumiți. Apa s-a potabilizat, au pus clor și miroase. Oamenii nu sunt obișnuiți cu clorul și normal că nu le convine. Cel de-al doilea lucru e că nu le convine prețul. Prețul este la nivel de județ al Aparegio. Nu este doar la Baia de Fier acest preț, dar aveam cel mai mic preț din județ, 40 de lei pe an de persoană. N-am mai putut să țin apa la comună și am făcut ce scrie la lege până la urmă. Și Curtea de Conturi ne-a lăsat măsuri și urmau amenzi care se transformau în penale. Nu a fost o delegare tendențioasă, ca să fac rău oamenilor, să-mi fac rău mie până la urmă. Unde e lege, nu e tocmeală”, a spus primarul pentru Pandurul.
Șeful Aparegio Gorj, Traian Pătrășcoiu, a transmis că, în prezent, se fac lucrări pentru a face apa bună de băut și se fac des analize: „Lucrăm la potabilizare, spălare conducte, facem analize, încă facem lucrări pe instalațiile pe care ni le-au pus la dispoziție. Nu suntem Mesia, să rezolvăm în trei zile ce nu s-a rezolvat în 30 de ani”, transmite acesta.
Prețurile practicate de Aparegio, de la începutul acestui an, în comunele unde se ocupă de rețeaua de apă sunt: 4,37 lei pentru metrul cub de apă potabilă și 4,14 lei este tariful pentru canalizare-epurare.