Cetățenii unei localități din Gorj, informați printr-o aplicație: ”A fost înlocuit sfatul popular!”

0
613

Sfatul popular este înlocuit de o aplicație. Se întâmplă într-o localitate din judeţul Gorj, acolo unde cetăţenii sunt informaţi cu ce se întâmplă prin comună cu ajutorul unei aplicaţii mobile. Astfel, oamenii ştiu când trebuie să plătească taxele şi impozitele locale, dar monitorizează şi investitiile.  

Localitatea Pestișani este prima din România unde cetăţenii sunt informaţi despre tot ce miscă in localitate cu ajutorul unei aplicaţii mobile. Sistemul a fost implementat pe perioada stării de urgenţă. 

”În urmă cu aproape 2 ani, am reuşit să facem un parteneriat si să implementam la nivelul localitatii Peştişani o aplicaţie, Informer. Toti cetăţenii au acces gratuit la informaţiile pe care le pune la dispozitie primăria. Această aplicaţie este folosită inclusiv in zona de învăţământ, la liceu şi scoli. Informer nu este o platformă de comunicare, ci o aplicatie prin care informatia ajunge brută şi nealterată”, a spus primarul din Peștișani, Cosmin Pigui.   

Oamenii pot să vadă tot felul de anunţuri legate de plata taxelor şi impozitelor, investiţii sau festivaluri. 

”Este foarte utilă. Pentru toti cetăţenii comunei Peştişani, atata timp cât aflăm tot ce tine de primărie, ce se hotărăste in Consiliul Local, dacă putem să plătim impozitele şi taxele, tot ce tine de primărie. Tot ce-l intereseaza pe cetateanul de rand al comunei Pestisani(…)M-am inscris pentru a face aceste analize, informaţia fiind preluată prin aplicaţia Informer de pe telefon. Nu trebuie să ne ducem la de fiecare dată la primărie să ne informam şi ne putem informa de pe această aplicaţie(…)  Înlocuieşte chiar şi sfatul popular. Înainte se strângeau ori la o scoală, ori la un cămin cultural şi acolo spunea fiecare doleanţele pe care le aveau. Aşa si cu aplicatia asta”, au spus câțiva cetățeni.  

 Până în aceste moment, câteva sute de localnici au instalat-o: ”Câteva sute de localnici din comuna Peştisani  care stau aici au sunt plecati în străinătate. Aplicatia functionează şi pentru Diaspora. Ştim că au descărcat-o fie pe telefoanele Android, fie pe iOS. Este disponibilă pe ambele platforme”, a spus Izabela Coară, reprezentant Primăria Peştişani.  

Aplicaţia poate fi descărcată gratuit. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here