Clădiri ale CE Oltenia, nefolosite de mulți ani: ”Am încercat să le preluăm, dar nu am reușit!”

0
198

Hectare de teren și imobile nefolosite de mulți ani. Așa arată situația mai multor active deținute de către Complexul Energetic Oltenia. Primarii din Gorj, cei care se află la cârma localităților aflate în zonele miniere, spun că își doresc preluarea acestor terenuri sau clădiri, tocmai pentru a se dezvolta mai mult.

De exemplu, în Turceni, CE Oltenia deține un hotel cu o cantină, pe lângă multe alte terenuri și clădiri. Primarul orașului Turceni, Cristina Cilibiu, spune că a încercat de mai multe ori preluare activelor de la CEO, însă fără rezultat.

”În momentul de față, CE Oltenia deține foarte multe terenuri și clădiri pe raza orașului Turceni. Sunt nefolosite, din păcate, închise de ani de zile. Și hotelul și cantina. Noi am încercat în urmă cu câțiva ani să preluăm mai  multe terenuri și clădiri, însă nu am reușit sub nicio formă. Am avut și un proiect de a face o creșă mai mare, însă ne trebuia o clădire. Nu am reușit să obținem cantina hotelului de la CEO. Este păcat, mai ales că se tot vorbește de fonduri europene și nu poți face nimic, atât timp cât nu ești proprietar. Este păcat să pierdem din nou bani și să nu se întâmple nimic”, a spus Cristina Cilibiu, primarul orașului Turceni.

 De asemenea, peste o mie de hectare sunt blocate și în comuna Urdari. Primarul spune că s-ar putea dezvolta  mai mult cu ajutorul fondurilor europene și asta dacă ar avea aceste terenuri în administrarea instituției pe care o conduce.

”Întreprinderea minieră Peșteana de pe raza comunei Urdari are luate 1.100 de hectare de teren. Suntem interesați de aceste terenuri pentru a putea efectua diferite proiecte pe fonduri europene. Am putea pune panouri fotovoltaice, am putea să accesăm fonduri europene pentru mai multe proiecte. Ar trebui să putem lua aceste terenuri, comuna Urdari se poate extinde cu ajutorul unor proiecte”, a spus primarul Mihai Calotă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here