Comisie a Gărzii de Mediu București, așteptată la depozitul ecologic din Târgu-Jiu

0
281

Săptămâna aceasta ar trebui să se decidă dacă depozitul ecologic de la Târgu Jiu va fi sau nu redeschis. Reprezentanții firmei Polaris spun că investițiile impuse de autoritatea de mediu sunt finalizate, însă se așteaptă o comisie de la București pentru a verifica acest lucru.

Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, spune că măsurile au fost trasate de către Garda de Mediu și doar ei pot decide daca depozitul ecologic își va redeschide porțile în perioada următoare.

”Sâmbătă, cei de la Polaris au solicitat convocarea comisiei de recepție a lucrărilor. Din câte știu, comisia trebuie formată din reprezentanți ai Gărzii de Mediu de la București. Dânșii trebuie să constate dacă măsurile impuse au fost sau nu respectate. Cred că în această săptămâna vor ajunge cei de la București pentru a face constatările”, a spus prefectul Morega.

Autorizația de mediu a acestui depozit a fost suspendata pe 23 martie 2021. Gunoaiele sunt duse la Mehedinți, însă costurile sunt duble, iar firma care colectează deșeurile din comunele înscrise în ADIS Gorj nu face față solicitărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here