Doar patru medici la SAJ Gorj. Nimeni nu vrea să participe la concurs

0
272

Lipsa personalului de la Serviciul de Ambulanță Gorj își pune din nou amprenta asupra pacienților. Ultimul caz este legat de copilul din Rovinari care a căzut de etaj. Micuțul a fost transferat la un spital din Craiova cu o ambulanță, însă, din păcate, fără medic.

Serviciul Județean de Ambulanță Gorj a scos la concurs șase posturi de medic, însă nimeni nu s-a arătat interesat. Această problemă trenează de mult timp, iar managerul serviciului speră ca posturile să fie ocupate, tocmai pentru că necesitatea este extrem de mare.

”Din cele 6 posturi pe care le-am scos la concurs nu am avut dosar de înscriere. O să le scoatem din nou la concurs, iar cei care își încheie rezidențiatul se pot înscrie. Mulți pot fi influențați de știrile care apar. Acum funcționăm cu 4 medici pe parte de operativă, dintre care unul va ieși la pensie în scurt timp. Și eu fac în weekend gărzi. Cunosc cazul cu micuțul de la Rovinari. Am încercat să avem grijă de copil până a ajuns echipajul de la Dolj cu medic”, a spus managerul SAJ Gorj, Constantinescu Claudiu.

Managerul spune că au mai primit ajutor și din alte județe în privința medicilor, însă nu pe perioade foarte lungi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here