Unde era ascunsă mita doctorului Neață: ”Să mă ferească Dumnezeu de procurori!”

0
269

Un medic chirurg de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzația de luare de mită în formă continuată. Până în prezent s-au probat în cauză 13 infracțiuni de luare de mită. Procurorii au efectuat astăzi o percheziție domiciliară la cabinetul medicului, dar și la domiciliul acestuia.

În urma perchezițiilor efectuate de polițiști, în cabinetul medicului a fost găsită suma de 71.000 de lei, bani care erau ascunși într-un dulap de lemn. Au mai fost găsite și alte numeroase bunuri, respectiv băuturi alcoolice, parfumuri, țigări, cafea, cu privire la care există suspiciunea că proveneau din infracțiunea de luare de mită.

”Cu ocazia aceste percheziții domiciliale, a fost identificată suma totală de peste 71.000 de lei în cabinetul medical, aflați într-un dulap. Banii au fost în lei, dar și în valută. De asemenea, au fost identificate mai multe bunuri, precum țigări, băuturi alcoolice și cafea”, spune Cristina Ciobanu, prim-procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Nu mai puțin de 13 infracțiuni de luare de mită au fost probate de procurori.

”Până în prezent au fost probate 13 infracțiuni de luare de mit, urmând a fi dispuse măsurile legale”, a mai spus Ciobanu.

Medicul Neață nu pretindea o anumită sumă de bani, spun anchetatorii, însă era nemulțumit dacă banii erau prea puțini. De pildă, în data de 11 iunie, medicul, după ce primește un plic de bani de la un bărbat care părăsește biroul, poartă cu voce tare următorul monolog.

Ce făcu… subțire de tot, 4…, 5…6, aaa, bun mă! Buuun! Mi-a dat 5 milioane, hai… păi da. Șase. Normal, trebuia să fie 6. Păi da… moșu, doar n-ai vrea moșu… moșu trăiește…. mă așteptară 6. Mă așteptară 6!”, potrivit interceptărilor.

Medicul avea un ritual, în fiecare zi spunând cu voce tare o rugăciune în cabinetul său.

Doamne, Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulți, bine lui A…. ferește-mă de boală, ferește-mă de procurori”, au mai arătat procurorii.

Medicul Neață deține, potrivit declarației de avere, depozite bancare în cuantum de peste 1,4 milioane de lei.

Managerul unitatii spitalicesti spune ca nu cunoaste toate detaliile legate de acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here