Doi angajatori din Gorj, sancționați de ITM

0
157

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat un număr de 66 de controale în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă. A fost verificat modul în care se respectă legislația muncii de către angajatori, precum și în vederea limitării răspândirii SARS-CoV-2.

Doi dintre angajatorii verificați, unul din Municipiul Târgu-Jiu, iar altul din orașul Rovinari, au fost sancționați cu amenzi în cuantum de 60.000 de lei pentru folosirea în activitate a trei persoane pentru care nu aveau încheiate, în prealabil, contracte individuale de muncă în formă scrisă.

”Pentru deficiențele constatate, inspectorii de muncă au aplicat amenzi în cuantum de 161.500 de lei , din care 26.500 de lei pentru nerespectarea normelor securității și sănătății în muncă și 135.000 de lei pentru încălcarea legislației în domeniul relațiilor de muncă. Totodată, au fost dispuse 124 de măsuri de remediere a deficiențelor”, transmite George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here