Doi târgujieni primesc titlul de Cetățean de Onoare

0
278

Doi cetățeni din municipiul Târgu Jiu vor primi titlul de Cetățean de Onoare. Este vorba despre olimpicul Giovani Popescu și profesorul Eugen Nodea. Decernarea va avea loc în cadrul unei ședințe festive, joi, 27 mai 2021, odată cu aniversarea Bicentenarului Revoluției lui Tudor Vladimirescu.

Giovani Popescu este elev în clasa a XII-a la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu. Acesta va reprezenta țara noastră la Olimpiada Internațională de Informatică, concurs care se va desfășura în vara acestui an.

”De data aceasta, pe 27 mai 2021, joi, vom avea o ședință festivă comună a Consiliului Local Târgu Jiu și Consiliul Județean Gorj, în care istorici din județ și un reprezentant al Academiei Române, vor face o prezentare a evenimentelor și a lui Tudor Vladimirescu. Ținând cont că vorbim de Tudor Vladimirescu, în acest an o să decernăm două titluri de Cetățean de Onoare pentru un elev de la Colegiul Național Tudor Vladimirescu și un profesor. Este vorba despre elevul Giovani Popescu și profesorul Eugen Nodea”, a spus primarul Romanescu.

De asemenea, cu ocazia Bicentenarului Revoluției lui Tudor Vladimirescu au fost tipărite două cărți ce vor fi distribuite, gratuit, elevilor de gimnaziu și de liceu din Târgu-Jiu.

Odată cu Bicentenarul lui Tudor Vladimirescu, primarul din Târgu Jiu speră să obțină sprijin financiar de la guvern pentru a realiza 4 investiții, printre care se află modernizarea parcului în care se află statuia domnitorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here