Dr. Adrian Marinescu: „Cel mai probabil, în acest an se va încheia pandemia”

0
144

Anglia este prima țara din Europa în care coronavirusul va fi tratat ca o răceală, iar de la sfârșitul lunii Februarie se va renunța la carantina obligatorie pentru cei infectați cu Covid-19.

Cât despre România, Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş” a declarat, joi, la Antena 3, că „din martie, lucrurile vor fi echilibrate”.

“Foarte probabil din martie-aprilie, dar la noi a existat un decalaj, în momentul în care am început valul al cincilea. În momentul în care Europa erau multe cazuri, la noi încă era perioadă de linişte şi cumva, aceste lucruri ar trebuie să se vadă şi la ieşirea din situaţia complicată.

Cred că într-adevăr, din martie, lucrurile vor fi echilibrate şi mult mai important, e nu că renunţăm la restricţii în prima săptămână din martie, mult mai important este că, eu cred că această situaţie va rămâne echilibrată şi în continuare. Cred că e cel mai important lucru. Dacă nu vom mai avea probleme după primăvară, după vară, dacă nu vom mai vorbi de un alt val care să fie cu impact important, este cred că ceea ce toţi aşteptăm: ieşirea din pandemie în mod real. 

Putem spune că acesta este anul în care se va încheia pandemia COVID. Cel mai probabil, dar facem diferenţa între încheierea pandemiei şi faptul că vor mai fi nişte cazuri izolate de SARS-COv-2. E o diferenţă”, a precizat Adrian Marinescu.

De asemenea, premierul Nicolae Ciucă afirma seara trecută la Antena 3, că după data de 15 februarie se vor discuta noi măsuri de relaxare în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here