Florin Cîțu, după întâlnirea cu producătorii: „Mi-au spus că deja preţurile sunt foarte mici şi dacă plafonăm preţurile îi băgăm cu totul în faliment!”

0
408

Vesti nu tocmai bune în urma întâlnirii preşedintelui Senatului și al PNL, Florin Cîţu cu reprezentanții producătorilor și ai retailerilor. Acesta a declarat miercuri, 16 februarie, că a vrut să înţeleagă cum va impacta propunerea de plafonare a preţurilor și că mesajul primit a fost că această propunere va falimenta producătorii români.

„Am vrut să înţeleg de la producătorii români cum va impacta această propunere de plafonare a preţurilor. Mi-au spus oamenii că deja preţurile sunt foarte mici, nu s-au schimbat preţurile de ani de zile şi dacă mai venim să plafonăm preţurile, îi băgăm cu totul în faliment”, a spus Florin Cîțu. Liderul PNL a precizat că din discuția avută a reieșit că „deja costurile le-au crescut, este ceea ce şi eu suspectam, că astfel de măsură ar veni exact în detrimentul producătorului român”. Florin Cîțu a subliniat apoi, cu referire la discuția avută cu retailerii, că „trebuie găsită o modalitate de a-i ajuta, în sensul de a stimula producţia internă, în condiţiile unei economii de piaţă” și a menționat că vrea să rezolve aceste discuţii între retaileri şi producători pentru că „diferenţele dintre ei nu sunt foarte mari”.

Afirmațiile lui Cîțu vin după ce, pe 7 ianuarie, Asociaţia Forţa Fermierilor a tras un semnal de alarmă referitor la creșterea prețurilor la gaze şi la energie. Producătorii de carne de porc şi pasăre au spus atunci că sunt în pragul falimentului, iar acest lucru va însemna că românii vor mai găsi în magazine doar carne de import. Apoi, pe 1 februarie, preşedintele PNL a spus că, din punctul lui de vedere, „când plafonezi preţurile, există riscul de a avea o penurie şi să vedem cozi”, iar liderul PSD, Marcel Ciolacu, susținuse ideea că plafonarea preţului la alimentele de bază ar reprezenta o soluţie pentru România, dar numai după ce se rezolvă criza din energie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here