Fost președinte de consiliu județean, găsit mort în șanț

0
222

Fostul deputat social-democrat Silvian Ciupercă, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa, a fost găsit mort, duminică, în localitatea Bălceşti din judeţul Vâlcea. Trupul politicianului a fost văzut într-un şanţ de un trecător care a sunat la 112. Cadavrul acestuia  a fost dus la Serviciul de Medicină Legală pentru realizarea necropsiei şi stabilirea cauzei decesului. Silvian Ciupercă avea 73 de ani şi fusese profesor de matematică.

Fost primar al oraşului Ţăndărei în perioada 1996 – 2000, apoi, timp de patru ani, deputat în Parlamentul României – reprezentant al colegiului I Feteşti – Ţăndărei, prof. Vasile Silvian Ciupercă a deţinut, din 2004 şi până în februarie 2015, funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa.

În 2015, Cipupercă a fost vizat într-un dosar al DNA, fiind reţinut. La 1 iulie 2015 a fost trimis în judecată pentru: luare de mită, două infracţiuni de folosirea influenţei şi autorităţii conferite de funcţia de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru altul a un folos necuvenit, abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie, două infracţiuni de instigare la abuz în serviciu asimilat infracţiunii de corupţie, instigare la fals intelectual, complicitate la folosirea şi prezentarea, cu rea-credinţă de documente, declaraţii false, inexacte sau incomplete, obţinându-se pe nedrept fonduri europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here