Foto: Cazare inedită la cort. De unde a pornit ideea unui tânăr din Gorj

0
1092

Cazare mai ceva ca-n Texas. Cei care vor să se rupă de aglomerația din orașe și să aibă parte de câteva zile de relaxare la aer curat, au acum ocazia într-un loc special. Undeva în județul Gorj, într-un sat de la poalele muntelui, în inima pădurii, acolo unde un tânăr a creat un mic colț de rai. Este vorba despre Texas Glamping, un nou concept pentru a petrece timp de calitate în natură.

Ideea i-a aparținut unui tânăr din Gorj și proiectul a luat naștere în anul 2020. Ștefan Uțu are 24 de ani și spune că totul a luat naștere după ce a participat la un curs de antreprenoriat, acolo unde s-a discutat ideea de glamping.

”Anul trecut am participat la un curs de antreprenoriat social, unde s-a discutat puțin ideea aceasta de glamping, mai ales în acest context pandemic, când majoritatea oamenilor vor să scape din oraș, să petreacă mai mult timp la țară sau în natură, chiar să și lucreze de la distanță. Nu am luat prea mult în seamă aceste aspecte, gândindu-mă că nu sunt prea mulți doritori de cazare la cort”, a povestit Ștefan.

Locația se află în spatele gospodăriei bunicilor din satul Hirisești din Novaci, pe un teren de aproximativ 11.000 de metri pătrați, în inima pădurii. Acolo se poate ajunge doar pe jos sau cu mașini de teren. Ștefan a reușit să facă un adevărat colț de Rai, amplasând două corturi, hamace, vatră pentru foc de tabără și multe altele.

” Am avut un buget de aproximativ 9000 de euro pe care l-am depășit, pentru că au apărut multe cheltuieli neprevăzute. Împreună cu tatăl meu am lucrat pentru amenajarea locației, materialul lemnos l-am avut ca să facem stativele pentru corturi. Locația este în mijlocul pădurii, la 700 de metri de sat, accesul spre glamping se face prin curtea bunicilor sau pe o cale de acces unde se poate intra doar cu mașini de teren sau biciclete. Avem aici două corturi de patru persoane, hamace, avem vatră pentru foc de tabără, închiriem biciclete pentru cei care vor să meargă pe cele șase trasee amenajate de voluntarii primăriei. În glamping este o terasă cu foișor și bucătărie deschisă și toalete. Avem și un mini teren pentru activități de fotbal, baschet și darts, iar acum lucrăm la amplasarea unui cort pentru copiii și pentru crearea unui spațiu de joacă”, a mai declarat Ștefan.

Texas Glamping a primit primii turiști, iar feed-back-urile sunt foarte bune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here