FOTO| Persoane din Gorj și Mehedinți, acuzate de trafic de droguri, contrabandă și deținerea ilegală de arme

0
311

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj, au documentat activitatea infracțională a unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, contrabandă, camătă, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și trafic de droguri de risc, efectuând, miercuri, 21 de percheziţii domiciliare, în judeţele Gorj şi Mehedinţi.
Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2021, un bărbat ar fi iniţiat şi constituit, împreună cu alte două persoane, un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu produse accizabile, din tutun, în mai multe localităţi, din judeţele Gorj şi Mehedinţi.

“Ulterior, începând cu anul 2022, la grupul infracţional organizat, ar fi aderat alți trei bărbați, cu scopul de a sprijini activitatea infracţională a celor trei persoane.

Astfel, la intervale regulate de timp, unul dintre membrii grupării ar fi efectuat deplasări în municipiul Petroşani și în alte localităţi, din judeţele învecinate, de unde s-ar fi aprovizionat cu ţigarete de contrabandă, pe care, ulterior, le-ar fi transportat, depozitat şi distribuit, prin intermediul persoanelor din grupul infracţional.

Pentru a se asigura că activitatea infracţională desfăşurată nu va fi descoperită, liderul grupului ar fi schimbat, frecvent, autoturismele pe care le-ar fi folosit pentru transportul ţigaretelor şi ar fi utilizat, în comunicare, un limbaj codificat, pe diverse aplicaţii tip chat.

De asemenea, liderul grupului infracțional organizat ar fi împrumutat, ca îndeletnicire, 7 persoane vătămate, cu sume de bani, percepând dobânzi considerabile.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, peste 38.950 de ţigarete netimbrate, 20 de telefoane mobile, cu cartelele SIM aferente, 12 pliculeţe cu fragmente vegetale, 4 grindere, un pistol cu glonţ, de calibru de 9 mm, cu 6 cartuşe aferente, un pistol cu aer comprimat, 10 comprimate de xanax, un cântar de precizie și 4.050 de lei.

De asemenea, au fost puse în executare 35 de mandate de aducere, persoanele vizate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj, în vederea audierii și dispunerii măsurilor legale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, serviciilor de combatere a criminalității organizate Mehedinţi și Olt, I.P.J. Gorj, precum și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Gorj și B.M.J. Craiova.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, a transmis IPJ Gorj

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here