FOTO|Bătrână găsită de familie cu piciorul vânăt și rupt. Acuzații grave aduse Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu

0
627

Acuzații grave aduse cadrelor medicale de la Spitalul Județean de Urgență  Târgu Jiu din partea familiei unei bătrâne care afirmă faptul că nu au avut grijă de ea. Aceasta a fost găsită cu piciorul vânăt și rupt.
Este vorba despre o femeie de 72 de ani care a fost internată în urmă cu trei săptămâni cu suspiciunea că este infectată cu Covid-19. Fiica bătrânei spune că a fost plimbată între spitale ore în șir, însă fără a i se face vreo investigație. Mai mult decât atât, atunci când a mers în vizită la mama ei, bătrâna era vânătă pe picioare, și i-a spus că ar fi căzut.
”Nu puteam să o mai țin acasă. De la noi de acolo au trimis-o la Pasarela. De la Pasarela au trimis-o la 70 și inapoi. A fost plimbată între toate spitalele. Dintr-o căzătură, a căzut la spital și și-a făcut hematomul ăla, la picior”, a spus Florina Răscol, fiica paciente.
Femeia spune că mama ei are și piciorul rupt: ” A treia săptămâna când am venit am găsit-o cu piciorul rupt. Am întrebat să mi se dea și mie o explicție cum s-a întâmplat. Ce face eu cu ea în halul în care este acum? Zice că a căzut. Cum ai căzut? Zicea că a luat-o cu niste clește. Nu știe să-mi explice și mie, să știu și eu”, mai spune femeia.
Femeia este hotărâtă să acționeze unitatea medical în judecată: ”Vreau să merg mai departe, vreau să fie dreptate, să se facă dreptate. Ce face eu cu ea acum? O să dăm spitalul în judecată”, a mai spus fiica bătrânei.
Spitalul se apără și spune că pacienta ar fi căzut din pat de mai multe ori, însă la domiciliu, dar și in baia spitalului: ”Pacienta s-a prezentat la camera de gardă a SJU Târgu-Jiu pe 14 noiembrie 2021, fiind internată la Secția Nefrologie, iar pe 15 noiembrie 2021, a fost transferată la Secția Boli Infecțioase-Compartimentul ATI Covid. Aici a stat internată 14 zile. La internarea în ATI Covid, medicul a observat că pacienta prezenta echimoze pe picioare, fapt care i-a fost adus la cunoștiință fiicei doamnei. Aceasta i-a transmis telefonic medicului că mama sa a căzut din pat la domiciliu, de mai multe ori, iar doctorul a notat în foia de observație acest lucru-prezența unor echimoze rezultate în urma unui traumatism la domiciliu.  De la ATI Covid, după negativare, pacienta a fost transferată pe 29 noiembrie 2021 la Secția Medicală 2 pentru recuperare post Covid. Avea sondă urinară și contrar recomandărilor medicilor de a rămâne la pat și de a apela butonul de urgență în caz că are nevoie de ceva, pacienta s-a ridicat și a mers la baie. A căzut în baia secției, o infirmieră auzind-o exact în momentul în care s-a accidentat și a intervenit. Acum pacienta se află internată la Secția Ortopedie Traumatologie, având fractură de femur stâng și echimoze multiple”, a spus Mihaela Țicleanu, purtător de cuvânt al SJU Târgu Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here