Restricțiile ar urma să fie relaxate de sărbători: Magazinele se vor închide la 23.00, iar petrecerile vor fi permise

0
293

Vești bune pentru perioada sărbătorilor de iarnă! Potrivit unor surse oficiale, de Revelion, petrecerile ar putea fi permise, iar magazinele se vor închide la ora 23.00, față de 21.00 cum este în prezent.
De asemenea, este posibil ca masca în aer liber să nu mai fie obligatorie, după scăderea incidenţei COVID, la nivel naţional, însă se vor stabili reguli clare unde aceasta va trebui folosită, respectiv în spaţii aglomerate sau în pieţe.
Totuşi, Ministerul Sănătăţii nu recomandă organizarea de evenimente cu un număr mare de persoane.
”Acest subiect va fi dezbătut şi adoptat din punct de vedere legislativ, probabil în cursul acestei săptămâni, dar nu putem intra în astfel de detalii.
Dacă oamenii vor să facă petreceri în stradă, ceea ce este firesc pentru această perioadă, rugămintea este să înţeleagă, pentru aceste petreceri în stradă, chiar dacă incidenţa este mică în România sau va fi mică în această perioadă, utilizarea corectă a măştii în spaţii aglomerate, inclusiv în timpul acestor petreceri este absolut obligatorie.
Cred că ficare trebuie să înţelegem că este responsabilitatea pe care o avem de a ne proteja nu numai personal, ci şi pe cei cu care vin în contact”, a precizat Alexandru Rafila.
Nicolae Ciucă, prim-ministrul Românieia declarat că purtatul măștii de protecție ar putea fi eliminat în anumite locuri.
”Sunt luate în calcul toate aceste măsuri, astfel încât să putem să evităm aglomerarea, să putem să asigurăm timp tuturor cetățenilor să meargă să-și facă cumpărătrile de sărbători. Ne dorim foarte mult ca reprezentanții instituțiilor statului să poată să gestionez foarte bine aceste situații. Să existe posibilitatea ca oamenii să circule”, spune Nicolae Ciucă.
El mai spune că este analizată și varianta ca purtatul măștilor să nu mai fie obligatorie peste tot.
Premierul precizează că o decizie privind perioada sărbătorilor de iarnă va fi luată miercuri.
sursa: antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here