Gorj: O pictoriță de 17 ani a donat televizoare spitalelor în care a fost internată

0
635

O adolescentă în vârstă de 17 ani, care a fost diagnosticată în copilărie cu autism, a donat spitalelor din Târgu Cărbunești și Motru, acolo unde a fost internată împreună cu bunicul ei, în perioada în care au fost infectați cu Covid-19, șase televizoare. Elena Cojocaru este  elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „George Coșbuc“ din Motru, și este pasionată de pictură din copilărie. Ea a organizat o expoziție în care a prezentat 117 desene, reușind să vândă 34 dintre acestea. Adolescenta este crescută de bunicul său, Teodor Popescu, de când avea un an și șase luni, după ce părinții fetei au plecat la muncă în străinătate.

„În anul 2006, mi-a sărit casa în aer. Au murit toți, doar fetița a supraviețuit. Mama și tatăl său se aflau în străinătate la muncă. A murit soacră-mea și soția mea.

Am făcut casa la loc și m-am ocupat singur de creșterea fetei. Nu am vrut să o las în grija statului“, a precizat Teodor Popescu. El a mers cu Elena la tratamente și recuperări prin toată țara. „Acum vorbește în engleză mai bine decât în limba română. Are un coeficient de inteligență ridicat, de 93“, a declarat bunicul fetei pentru adevărul.ro.

Elena își dorește ca pe viitor să urmeze o facultate în domeniul artelor.

Sursa: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here