Traficul din Târgu Jiu, monitorizat de 147 de camere video

0
194

Municipiul Târgu Jiu va avea un centrul „Infotrafic“ pentru fluidizarea circulației pe principalele artere ale orașului. Proiectului, în valoare de 33 milioane de lei, constă în montarea a 147 de camere de luat vederi, semafoare inteligente și un dispecerat. Conducerea Primăriei Târgu Jiu a semnat deja marți, 25 octombrie, contractul pentru înființarea centrului. Investiția va fi finanțată din fonduri europene.

„Fiecare trecere de pietoni va avea semafor de trecere la buton. Fiecare intersecție care este semaforizată va fi introdusă în acest sistem și va fi completată cu echipamentul adecvat, iar fiecare intersecție care nu este semaforizată va fi semaforizată. Toate aceste treceri de pietoni la buton, oricât ar apăsa pietonul, dacă șoferul unui mijloc de transport că are întârziere va cere undă verde pe ruta respectivă. Nu înseamnă ceilalți participanți de trafic nu pot circula. Tot ce se întâmplă la nivel de transport va fi monitorizat în Centrul «Infotrafic». Sunt 147 de camere de luat vederi care vor fi montate pe bulevardele principale, inclusiv în zonele de risc, intersecțiile aglomerate, așa încât să poată să transmită inclusiv ca să se poată interveni“, a spus Marius Ionescu, directorul Direcției de Fonduri Europene din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Centrul ”Infotrafic” trebuie să fie funcțional până la finalul anului 2023.

„În urma licitației, proiectului a fost contractat la valoarea de 33 de milioane de lei. Licitația a fost câștigată de asocierea formată între Altimate și UTI. Urmează ca în perioada următoarelor 14 luni, până la 31 decembrie 2023, să fie finalizat acest proiect, care este complementar sistemului de transport în municipiul Târgu Jiu“, a spus Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here