Gorj: S-au scăldat la -10 grade Celsius: ”Așa ne întărim imunitatea!”

0
637

Curaj ieșit din comun venit din partea mai multor tineri din județul Gorj. Deși temperatura în termometru era de -10 grade Celsius, aceștia nu au ținut cont și s-au aruncat în râul Olteț, tocmai pentru a face o scaldă mai ceva ca în toiul verii. Ei spun că fac acest lucru frecvent iarna și așa își întăresc imunitatea.

Fără să țină cont prea mult de temperaturile scăzute și de apa rece ca gheața, mai mulți tineri s-au aruncat în apă pentru a face o baie pe cinste în toiul iernii. Mulți nu ar încerca așa ceva niciodată, dar ei spun că prin aceste băi își întăresc imunitatea.

”Când intri în apă este un șoc, dar te obișnuiești. De când fac lucrul acesta, nu am mai răcit și mă simt bine. Este o activitate pe care o fac cu prietenii mei. Venim mai mulți de la Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu Jiu și ne distrăm în weekend-uri”, a spus Adina Păiuș.

Sunt unii care au experimentat pentru prima dată și au rămas plăcut impresionați: ”Este o senzație unică. În aceste momente mi-aș dori să am un pic de grăsime pe mine să ma ajute, dar senzația când intri în apă este unică. Este pentru prima dată și chiar mi-am dorit să o fac. Chiar i-am zis Adinei să mă ia și pe mine. Mă bucur că am venit și am experimentat și o să mai facem”,a spus Nicolae.

De experiență unică au avut parte și studenții Erasmus, veniți din Turcia: ”Apa este rece, dar este foarte frumos. Este o experiență faină pentru mine. Este pentru prima dată pentru mine, da, dar a foarte bine, foarte frumos”, a declarat Mohammed.

Ca și îndrumător le este Dan Chiriac, președintele Clubului ”White Wolf”. Acesta spune că repetă experiența în fiecare iarnă, iar în apă stau în jur de 15-20 de minute.

”Facem această experiență în fiecare iarnă. Acum suntem deja la a patra băiță pe iarna anului 2022. Sperăm ca până la primăvară să mai facem aceste experimente care ne ajută să ne pregătim pentru condiții mai puțin propice. Aceste băițe fac parte din programul de antrenament și călire a organismului. În funcție de activitatea pe care o facem, între 10-15 minute, am ajuns chiar și la jumătate de oră să stăm în apă”, a spus Dan Chiriac.

În cadrul clubului se desfăşoară şi o acţiune inedită: turiştii sunt invitaţi să se relaxeze în hamace care sunt amplasate la o înălţime de aproximativ 200 de metri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here