Ministrul Sănătății: „Cred că până la sfârșitul lunii martie vom scăpa de o parte din restricții!”

0
324

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, estimează că România va atinge vârful valului cinci al pandemiei între 10 și 15 februarie, după care numărul cazurilor de COVID-19 ar trebui să înceapă să scadă. În același timp, Rafila a declarat pentru Digi 24 că de la finalul lunii martie ar putea fi ridicate unele dintre restricții.

„Rămâne de văzut cât de rapidă va fi descreșterea (numărului de infectări – n.r.). Cred că până la sfârșitul lunii martie vom scăpa de o parte din măsurile restrictive. Și lucrul cel mai important e să avem de această dată o abordare predictibilă a perioadei următoare, nu de la o săptămână la alta”, a declarat ministrul sănătății. Totodată, Rafila a precizat că restricțiile vor fi ridicate treptat, iar ”masca ar trebui să fie ultima măsură la care să renunțăm”.
De asemenea, ministrul a precizat că se pregătește un mecanism de consultare permanentă cu industria, astfel încât deciziile să se ia după consultări și în concordanță cu interesele de sănătate publică, dar și cele care țin de funcționarea economiei în România”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here