Schimbări radicale pentru admiterea în şcolile de poliţie. Examenele vor fi mai DIFICILE

0
332

Ministerul de Interne a anunțat câteva schimbări radicale în procesul de admitere în școlile de poliție.
Începând din aprilie 2022, când este programată următoarea sesiune de admitere în şcolile MAI, candidaţii vor fi evaluaţi în timpul unor jocuri de rol în faţa unei comisii de psihologi.
Decizia vine în urma unor intervenții ratate în care au fost implicați mai ales agenții tineri.
Noul examen de admitere la Şcoala de Poliţie, în aprilie 2022
Din intervenţiile eşuate a reieșit nivelul scăzut de pregătire al tinerilor poliţişti
Astfel, din luna aprilie, vor fi primiţi la acest examen doar acei candidaţi care pot dovedi că înţeleg şi pot aplica legile potrivit meseriei pe care o vor avea.
Examenul nu se va mai rezuma doar la un test grilă la limba română sau limba engleză, ci va fi complex, va conţine inclusiv jocuri de rol în care candidaţii vor trebuie să dovedească faptul că pot avea un dialog coerent, ferm, bazat în special pe noţiuni de legislaţie.
Se urmăreşte, astfel, aptitudinea viitorului poliştist de a interacţiona cu cetăţenii, capacitatea de a intercaţiona în public şi de a lua decizii legale într-un timp foarte scurt.
Posturi scoase la concurs, la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina
La Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina, cea mai mare unitate de învăţământ cu acest profil, în prima sesiune vor fi scoase la concurs 1340 de locuri.
Examenul va fi împărţit pe mai multe module, iar ultimele două vor fi, de fapt, noutăţile din acest an. În momentul de faţă, nu a fost stabilită procedura de evaluare a candidaţilor.
Pentru a deveni elevi ai şcolilor de poliţie, candidaţii trebuie să cunoască noţiuni din Constituţia României, din legislaţia specifică MAI, din instituţii ale statului, dar trebuie să cunoască şi elemente de logică.

sursa: www.antena3.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here