Gorj: Se scot murăturile din adăposturile civile. Câți bani se alocă pentru reabilitare

0
157

Subsolul Prefecturii Gorj va fi transformat în adăpost pentru angajații instituției. Potrivit prefectului, în zilele următoare, se va începe o curățenie generală a locului, deoarece încăperea este plină de lucruri stricate și nefolositoare, dar și moloz.

“In subsolul acestei clădiri sunt foarte multe lucruri nefolositoare care s-au adunat de-a lungul vremii. Am stabilit împreuna cu ISU, de mâine, vom începe sa scoatem tot ce este acolo: moloz, lucruri care sunt stricate, aruncate și vom curată subsolul încercând sa-l amenajam, eventual, ca și adăpost pentru salariații instituției in caz de nevoie”, a declarat Marcel Iacobescu, prefectul de Gorj.

Situația adăposturilor civile de pe raza municipiului Târgu Jiu nu este una tocmai bună. Unele au nevoie de reabilitări substanțiale pentru a putea fi folosite, iar acum sunt pe post de depozite. Unii dintre locatarii blocurilor unde se află aceste adăposturi au băgat borcane cu murături sau mobilier vechi. Comisia de la Primăria Târgu-Jiu a verificat cele 27 de adăposturi civile din municipiu, iar într-o ședință care va avea loc, în perioada următoare, urmează să fie alocată suma de aproximativ 500.000 lei, necesară reabilitării.

“Au fost făcute verificările la cele 27 de adăposturi civile din Târgu Jiu. Sunt 26 civile și încă unul care se constituie ca și comandament în situații de urgență. Acela nu mai trebuie reabilitat. Avem și  un deviz de lucrări care trebuie să fie făcute. De asemenea, am convocat și Comitetul pentru Situații de Urgență în vederea procedurilor pentru amenajarea adăposturilor civile și pentru alocarea sumelor. Mâine sau poimâine vom mai avea o altă ședință pentru a putea aloca suma necesară, fiind vorba despre circa 500.000 de lei. Vor fi înlocuite uși, vom face curățenie, iar instalațiile trebuie să fie reabilitate”, a spus Marcel Romanescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here