Revin concertele la Târgu Jiu. Edilul promite evenimente în fiecare săptămâna

0
734

După doi ani de pandemie, edilul municipiului Târgu Jiu, promite spectacole de mare anvergură pentru toate gusturile cetățenilor. Acesta a declarat că primul eveniment va avea loc cu ocazia Zilelor Orașului și va continua cu câte un spectacol la fiecare sfârșit de săptămâna.

“Am stat doi ani de zile, puțin încorsetați de aceste restricții. Am încercat sa organizam evenimente la Targu Jiu, și chiar am organizat, dar cu un anumit număr specific.  La parcul de la Coloana, am organizat 5 evenimente, vara trecută, însă, n-am organizat evenimente de mare amploare pentru că era foarte greu sa selectam cetățenii care și-ar fi dorit sa ajungă la evenimentele organizate de municipalitatea târgujiană. De data asta am prevazut un buget însemnat pentru evenimentele pe care le organizam, in aceasta vară, la Targu Jiu. Începem cu zilele municipiului, odată cu 20 mai, după care vom continua, Iunie, Iulie, August, așa cum am procedat și in 2019, cu evenimente de Weekend. Așa le numim noi, pentru ca ne dorim sa atragem cât mai mulți turiști spre Targu Jiu. Oameni care sa vina sa viziteze operele brâncușiene și nu numai, dar sa poată rămâne seara și la un spectacol pe care îl organizează municipalitatea”, a spus Marcel Romanescu.

Un buget de circa 300.000 de lei va fi alocat de municipalitatea târgujiană pentru organizarea de evenimente. În această sumă se încadrează și economiile care au fost făcute după ridicarea restricțiilor, dar și în urma deszapezirilor. Deoarece a nins puțin, cheltuielile au fost minime.

“Am găsit fondurile necesare, mai ales ca este un proiect pilot, noi in 2023, am fost deja declarați ca și capitala tineretului din România și pe Întâlnirile pe care le-am avut cu reprezentanții asociațiilor și fundațiilor care sunt implicate in acest proiect, încercam ca și 2022 sa fie un proiect pilot in care sa alocam sumele necesare pentru organizarea unor astfel de evenimente ca sa fim cumva pregătiți pentru 2023, in care ne-am obligat, in fiecare săptămâna, la nivelul municipalității, se va organiza un gen de eveniment, nu numai spectacole ci și tot felul de întâlniri ale tinerilor din România și din afara țării. In privința bugetului, atâta timp cât pe situații de urgentă, am prevazut anumite sume, nu știam exact când se elimina restricțiile, acele sume, de data aceasta, vor merge în zona de evenimente, pe de alta parte, sunt și anumite economii pe care le-am făcut, după deszăpezire, am avut o perioada liniștita la Targu Jiu, și din acest punct de vedere, am rămas cu anumite economii, pe care, la fel, le vom folosi pentru perioada de vară, in vederea organizării de spectacole. Avem o lista de artiștii pe care societățile care se ocupa de Impresarierea acestor artiști ni le-au pus la dispoziție. Rămâne ca după discuțiile cu asociațiile de elevi să vedem exact care sunt formațiile pe care și le-ar dori să le aducem la Târgu-Jiu. Întotdeauna am avut un parteneriat și cu asociațiile și fundațiile pentru tineret. Pentru persoanele de vârsta a 2 a sau a 3 a, la fel o alta categorie de spectacole pe care dorim sa le-o dedicam și in felul acesta sa acoperim toate genurile muzica dorite de cetățeni”, a mai declarat Romanescu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here