Gorj: Se strâng cărți pentru copiii din mediul rural

0
117

Campanie de strângere de cărți ce vor fi donate copiilor si tinerilor cu vârsta cuprinsă între 8 și 17 ani din mediul rural în cadrul proiectului Engage Connect and Empower Youth via Books finanțat de Uniunea Europeană, prin Corpului European de Solidaritate.

În luna septembrie 2022, Asociația Scout Society din Târgu Jiu a dat startul campaniei de strângere de cărți ce vor fi donate copiilor și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 8 și 17 ani din mediul rural. Campania se desfășoară în cadrul proiectului Engage Connect and Empower Youth via Books, finanțat de Uniunea Europeană, prin Corpului European de Solidaritate. Proiectul se desfășoară în perioada 01/06/2022 – 31/05/2023, având drept scop creșterea accesibilității copiilor și tinerilor din mediul rural în lumea cărților, în lumea lecturii. Împreună cu voluntarii acestui proiect, ne propunem să desfășurăm proiectul în mai multe comunități din țară, unde se vor organiza campanii de colectare a cărților și apoi, donații spre copiii din mediul rural, în colaborare cu școlile locale.

Pe această cale, se lansează un călduros apel către toți iubitorii de carte pentru a se alătura acestei campanii de transformare în bine a României rurale, a tinerilor prin educație și accesul la cultură prin lectură. Se încurajează donațiile atât de carte veche, de anticariat, cât și de carte nouă, cărți de literatură, manuale care pot fi utilizate de copiii și tinerii din mediul rural.

Proiectul se desfășoară atât în Gorj (mai exact, în orașul Târgu Jiu), cât și în Suceava și comunitățile rurale adiacente acestor două județe. Coordonatorii proiectului țintesc să desfășoare primele donații către copii și tineri în luna decembrie, în apropierea sărbătorilor de iarnă.

Persoanele care doresc să sprijine această inițiativă și să afle mai multe informații, se pot adresa la adresele de email contact@scoutsociety.ro (pentru zona Târgu-Jiu) sau mihaiela.cracana@scoutsociety.ro (pentru zona Suceava).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here