Gorj: Studiu de fezabilitate pentru noi șosele ocolitoare. Care este traseul

0
237

Zeci de milioane de euro sunt puse la bătaie pentru realizarea a 3 noi șosele ocolitoare ce vor fi construite în județul Gorj. Mai exact, este vorba despre variante ocolitoare pentru Motru, Bumbești Jiu și Bălești.  

Traseele au fost deja identificate, iar cea mai lungă va fi centura Băleștiului, fiind vorba despre 5 kilometri. Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, spune că banii sunt integral de la Uniunea Europeană.

”Pentru județul Gorj s-a identificat necesitatea realizării a trei variante ocolitoare pentru Bumbești Jiu, Bălești și Motru. Conform discuțiilor purtate la Ministerul Transporturilor și la CNAIR, am luat decizia ca noi, Consiliul Județean, să realizăm studiul de fezabilitate, iar mai apoi CNAIR să facă partea de exproprieri. Mâine vom semna protocoalele de colaborare, astfel încât să-i putem da drumul la studiul de fezabilitate. Toate cele trei variante sunt finanțate 100% din fonduri europene. Sunt undeva la 5 kilometri pentru Bălești, urmată de cea de la Bumbești-Jiu- 3,5 kilometri și cea de la Motru- de circa 2 kilometri”, a spus Cosmin Popescu.

Valoarea investițiilor se ridică la circa 20 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here