Gorj: Vor despăgubiri de milioane de euro

0
541

Locuitorii satului Runcurel, comuna gorjeană Mătăsari vor face negocieri cu oficialii Complexului Energetic Oltenia. Este vorba despre cei care locuiesc în zona grav afectată de exploatarea minieră. Astfel, marți, localnicii vor avea o întâlnire pe baza acestui subiect, fiind vorba despre 34 de imobile.

Satul Runcurel este înconjurat de trei cariere miniere: Roșiuța, Jilț Nord și Jilț Sud. Cu trecerea timpului, exploatările din zonă i-au afectat mult pe locatari, iar compania energetică trebuie să-i despăgubească. Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, spune că doi proprietari din zonă cer despăgubiri absurde, de ordinul milioanelor de euro.

”Marți va avea loc o întâlnire între reprezentanții companiei energetice, ai primăriei și ai comunității. Acolo se vor pune cărțile pe masă pentru a se negocia. O să fim și noi la acea întâlnire cu rol de mediere. Sperăm să fie un succes această operațiune. S-a făcut evaluarea, iar oamenii vor cere anumite sume de bani. Sunt și două persoane acolo care cer sume uriașe. Este vorba despre 2 milioane de euro”, a spus prefectul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here