Idee ingenioasă a unor tineri, printre care și un elev din Târgu Jiu. O aplicație pentru sesizări către primari!

0
400

Vești bune pentru gorjeni! Cu toții ne-am săturat de cozile interminabile și timpul de așteptare de la ghișee. Soluția pentru această problemă vine din partea unor tineri din România care au pus bazele unui sistem prin care cetățenii pot trimite sesizări către primari folosind o aplicație. Sub denumirea de „RReports”, aplicația a fost realizată de către 6 tineri, printre care și un elev din Târgu Jiu.
Daniel Bîrsan este în clasa a XI a, la Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu” și face parte din echipa Eaglescode. Tânărul a povestit mai multe detalii despre aplicație, dar și cum a apărut ideea creării acesteia.
”Ideea cu aplicația a pornit din luna mai, anul acesta, iar în total suntem 6 tineri. Ideea a pornit de la faptul că ne plimbam prin orașe, vedeam probleme și nu avem unde să le sesizăm. Astfel, ne-am gândit să rezolvăm această problemă printr-o platformă specială. Cu ajutorul aplicației, se pot face sesizări către administrația locală, doar plimbându-te pe stradă și făcând o poză cu telefonul, selectând locația, iar primăria primește pe o platformă sesizarea”, a spus Daniel Bîrsan, elevul care a participat la realizarea aplicației.
De asemenea, tânărul a prezentat aplicația și primarilor, printre care și edilului municipiului Târgu Jiu. Ideea a fost apreciată și lăudată de către acesta.
”Este o idee extraordinară. În primul rând, ideea vine de la tineri care au putut să găsească o astfel de soluție cu care se confruntă administrația. De 4 ani am avut foarte multe întâlniri pe astfel de soluții, însă mi se pare foarte ingenioasă și o soluție care vine in întâmpinarea problemelor cu care se confruntă cetățenii, dar și în sprijinul autorităților publice locale”, a spus primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.
Alături de Daniel au mai lucrat tineri din Galați, Baia Mare, Cluj, Satu Mare și un student din Germania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here