Imagini cutremurătoare din subsolul unei maternități din Harkov. Nou-născuți, mame îndurerate, dar și copii mari care au nevoie de tratament

0
166

Imagini cutremurătoare din subsolul unei maternități din Harkov, unde sunt îngrijiți bebelușii.  În fotografiile alb-negru se pot observa zeci de paturi și asistente care încearcă să liniștească noi-născuții, dar și mame cu chipul îndurerat care-și alăptează sau leagănă pruncii în brațe. Totodată, în subsol se află și copii mai mari, care au diferite afecțiuni și au nevoie de tratament de urgență.

Nou-născuții internați în spitalul municipal din Harkov au fost mutați în subsol, acolo unde este un adăpost care să-i apere de atacurile trupelor ruse. Imagini tulburătoare au fost publicate de publicația ucraineană de limbă engleză Euromaidan Press. în a doua zi în care Al doilea oraș ca mărime din Ucraina se află sub asediul invadatorilor ruși.

Orașul cu 1,4 milioane de locuitori este supus unor bombardamente susținute din partea rușilor, cu artilerie și rachete. În urmă cu o zi, centrul a fost complet distrus. Astăzi, au fost lansate din nou rachete, iar luptele continuă. Pentru a proteja bebelușii, un spital din Harkov a mutat activitatea de îngrijire într-un subsol. „Bună dimineața, lume! Bună dimineața, Ucraina! Poate fi bună o dimineață când vezi sugari nevinovați și copii suferind?”, a notat publicația Euromaidan Press, într-o postare pe Facebook. „Acesta este subsolul Spitalului Municipal Perinatal din Harkov. Nou-născuți, dar și copii mai mari care sunt bolnavi au nevoie de îngrijire. Putin bombardează clădiri rezidențiale, spitale, școli, case particulare. Nebunia lui nu cunoaște limite”, se explică în legenda postării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here