Salarii mai mici pentru personalul creșelor din Târgu Jiu

0
365

Angajații care au activat în creșele din Târgu Jiu vor încasa salarii mai mici. Astfel, începând cu data de 1 martie 2022, aproape 80 de persoane vor simți că în pe carduri nu vor mai primi aceleași lefuri ca și până acum.

Potrivit unei hotărâri luată de Guvernul României, anul trecut, toate creșele vor trece din subordinea primăriei în cea a Ministerului Educației. Edilul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune că salariații vor pierde circa 15% de la salariu, fiind vorba despre un spor pentru condiții vătămătoare.

”În luna septembrie am avut un termen stabilit de către Guvernul României pentru predarea sau păstrarea creșelor. Mare majoritate le-au predat. Clădirile aparțin municipalității. Astfel, de pe data de 1 martie, personalul care a lucrat la creșele din Târgu Jiu, va fi transferat către Ministerul Educației. Salarizarea va fi făcute din acele fonduri ale ministerului. Se pierde ceva la salariu. La noi aveau un spor de 15% pentru condiții vătămătoare. Din ceea ce înțeleg, acel spor nu mai poate fi asigurat, cel puțin pentru o perioadă de timp. Sunt circa 70 de persoane care vor fi arondate la grădinițe, iar salarizarea va fi asigurată de către Ministerul Educației”, a spus Marcel Romanescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here