Încurcătură mare pentru un demnitar. A confundat Gorjul cu Valea Jiului

0
240

Europarlamentarul Corina Crețu a ajuns la Târgu Jiu pentru o dezbatere privind dezvoltarea turismului cu ajutorul fondurilor europene. Demnitarul a fost întâmpinată de minerii și energeticienii care protestează în fața Prefecturii Gorj. După câteva minute de discuții, europarlamentarul pare că este puțin confuz, încurcând Gorjul cu Valea Jiului.

Liderul de sindicat de la Cariera Lupoaia, Nicu Bunoaica, a stat de vorbă cu Corina Crețu, explicându-i situația cu care se confruntă angajații, dar și CE Oltenia.

”Din 12 grupuri am mai rămas cu 2. Suntem oameni cu o vârstă destul de înaintată. Compania va da afară oameni cu plăți compensatorii, adică cu salarii de mizerii. Sunt oameni care s-au îmbolnăvit, au operații, etc. Noi vom merge și la București și vom intra în greva foamei. Trebuie să salvăm acești oameni”, a spus Bunoaica.

Corina Crețu a mai afirmat că banii europeni pot fi folosiți și pentru protecția socială a foștilor mineri. Europarlamentarul a confundat Gorjul cu Valea Jiului

”Există bani și pentru parte socială. La ora actuală din cauza pandemiei nu mai există condiționalitate privind folosirea fondurilor europene. Pentru mine a fost foarte trist să văd că a durat o săptămână să vă primiți salariile pentru munca dumneavoastră de stat în mină, care oricum sunt destul de mici. Aveți tot sprijinul  meu și mă voi implica cum pot. În Valea Jiului trebuie acționat urgent, altfel dramele prin care treceți vor deveni și mai mari”, a spus Corina Crețu.

Nu a fost pentru prima dată când Crețu a confundat Gorjul cu Valea Jiului. Atunci când vorbit despre reducerea vârstei de pensionare, europarlamentarul a greșit din nou.

”În legătură cu pensionarea. Aici guvernul trebuie să facă toate demersurile, având în vedere munca dumneavoastră atât de grea. În toate țările în care s-au închis mine, au fost create în avans niște alternative. Toate aceste lucruri s-au făcut fără ca oamenii să nu aibă de suferit. Știu cum este în Valea Jiului. Un miner ține în spate alte 4 persoane. România trebuie să se concentreze pe banii europeni și să dezvolte aceste zone sărace”, a spus europarlamentarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here